Mentőöv - Fiatalok lelki egészség megőrzése és stresszkezelési technikák használatának elmélyítése

2022.04.01

A pandémiás helyzet rávilágított arra, hogy a fiatalok egyéni megküzdési stratégiája, stresszkezelési képessége nem megfelelő. A projekt által ezen területen végzett kutatás alapján felmérjük azt, hogy ezen feltevés milyen mértékben érintette a fiatalokat, mely területek azok, ahol a lelki egészség megőrzésére kiemelet módszertani támogatás szükséges.

A felmérést követően 6 csoportban, összesen legalább 80 fő fiatalt vonunk képzésbe, ahol stresszkezelési technikákat, önismeretei gyakorlatokat tanulhatnak meg. Ennek fontossága abban áll, hogy az életben számtalan előre nem látható helyzet alakulhat ki, melyre való reakciójuk, jól-létük biztonsága az egyének kezében van. Azok, akik részt vesznek a képzésen, képessé válnak stressz helyzetben magabiztosak maradni, illetve megtanulják azt, hogy milyen módszerek, eszközök állnak rendelkezésükre egy-egy stresszhelyzet megoldásában. Ezen indokok miatt a résztvevők hosszútávón kiegyensúlyozottabbá válnak.

Projektünk során tapasztalt eredmények alapján a jó gyakorlatot adaptálhatóvá tesszük, így mások számára is elérhető szakmai anyag segíti a fiatalok lelki egészség megőrzését.

A program 2022. március 01-el indul Székesfehérváron és Fejér megyében.