Felmérés a székesfehérvári önkéntességről

2021.02.24

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve, melynek nyitóeseménye március 4-én lesz, Székesfehérváron. Ebből az alkalomból a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., együttműködve a Prosperis Alba Kutatóközponttal és a Kodolányi János Egyetemmel felmérést indít Székesfehérváron, hogy megismerjék az emberek önkéntességgel kapcsolatos véleményét.

Székesfehérváron egyre népszerűbbé válik az önkéntesség, ami a pandémia alatt is megfigyelhető volt: számtalan segítő ember tette könnyebbé mások életét a vírus okozta korlátozások idején. Az Önkéntesség Magyarországi Éve kapcsán vetődött fel az a kérdés, hogy ugyan országos szintű felmérés már történt az önkéntességgel kapcsolatban, de Székesfehérváron nincsenek adatok arról, hányan és miért végzik ezt a segítő tevékenységet.


A Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., együttműködve a Prosperis Alba Kutatóközponttal és a Kodolányi János Egyetemmel ezért online kutatást indít útjára 2021. február 24-én. Az érdeklődők a www.onkenteskozpont.hu oldalon tölthetik ki a kérdőívet, ami alapján képet kaphatnak a szakemberek arról, ki és miért önkénteskedik, hol végzi ezt a segítő munkát, illetve miben, hol lehetne fejleszteni, javítani az önkéntes munka rendszerén Székesfehérváron. A kérdőívet 2021. március 2-án, kedden éjfélig lehet kitölteni.

Forrás: https://nyolcezer.hu/cikk/civil_vilag/2021/02/24/felmeres_a_szekesfehervari_onkentessegrol_%E2%80%93_matol_lehet_kitolteni_a_kerdoivet?fbclid=IwAR0UuDCDbohs90rYeltCzvSRRupJS42mMzXGiD35iYGxqGIusfvNYFlHT8M