Csapatépítő program a kollégiumi DÖK-öknek

2018.10.18

A Civil Margaretta Közhasznú Egyesület a József Attila Kollégium és a Nemes Nagy Ágnes Kollégium Diákönkormányzatának tartott csapatépítő programot. A program célja volt, hogy a fiatalok megismerjék egymást - összesen tizennyolc fő vett részt a két intézményből a programon -, erősödjön a kapcsolat a két intézmény között, hiszen az év során több szakmai programot is terveznek közösen megvalósítani. 

2017 szeptemberétől jelentős változás lépett életbe a két kollégium szervezeti rendjében, amely érintette a két intézmény diákönkormányzatának kapcsolatát is. Az NNÁK a JAK tagintézményévé vált. A szervezeti változás érinti a két kollégium kapcsolatának minden területét, így a diákönkormányzatok együttműködését is. A két DÖK eddig eltérő módon működött, most a két csapat működését jobban össze kellett csiszolni, beleértve a DÖK SzMSz-t, a Házirend idevonatkozó fejezeteit.

2017. évben sikerrel rendeztünk csapaépítő találkozót, ennek tapasztalatait felhasználva folytattuk az együttműködést egy nonformális képzés keretében, mely jelen pályázati támogatással valósult meg.

A JAK diákönkormányzatának vezetése az év végén történt választás alkalmával teljesen kicserélődött, és hasonló változások voltak a NNÁK diákönkormányzatában is, így az új tagok egy csapatépítő bowlingozáson vehettek részt, melynek során az egymás megismerésén a jövőbeni közös munka lehetőségét vitatták meg a fiatalok.

A közösségépítés mellett éppen tehát az éves programterv is elkészült, de volt lehetőség szakmai munka mellett egy kis csapatépítésre és közösségi élmény gyűjtésre is a bowlingozás során. A program Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

Fotógaléria